Stavrinos Estates

360: Ο νέος πύργος της Λευκωσίας των 135 μέτρων

Σε συνέντευξή του στο Economy Today, o CEO της Cyfield, Γιώργος Χρυσοχός, αναφέρεται στις προσδοκίες που έχουν από το έργο, αποκαλύπτει το χρονοδιάγραμμα παράδοσής του και εκφράζει την άποψη ότι το κτίριο θα γίνει η αφορμή για να επανακτήσει η Μακαρίου την παλιά της αίγλη.

Τι προσδοκάτε με το έργο 360 στην καρδιά της Λευκωσίας;

Αυτό το κτίριο έχει σχεδιαστεί ως μια αναβαθμισμένη οικιστική πρόταση, εφάμιλλη κτιρίων που βρίσκονται στις μεγάλες πρωτεύουσες. Το 360 συστήνει έναν νέο τρόπο κατοίκησης, κατάλληλο για τις ανάγκες της εποχής μας.

Προσφέρει κατοίκηση σε ένα σύγχρονο κτίριο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, στο κέντρο της πόλης, σε ένα κτίριο που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και υψηλή ασφάλεια. Η θέα, η οποία επεκτείνεται σε όλα τα σημεία της Λευκωσίας, από τον Πενταδάκτυλο, στην πεδιάδα της Μεσαορίας, στα βουνά του Τροόδους, ακόμα και μέχρι τη θάλασσα της Μόρφου, είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα του 360.

Μέσα απ’ αυτή την ιδιαίτερη οικιστική πρόταση, πρωτοπορούμε, χαράσσουμε νέους δρόμους στα οικιστικά δρώμενα του τόπου και κυρίως καθιερώνουμε έναν νέο τρόπο ζωής μέσα στην πρωτεύουσα. Οι πρόνοιες που έχουν ληφθεί για την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του κτιρίου είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες και συνάδουν με τις αντίστοιχες που χρησιμοποιούνται σε όλα τα μοντέρνα ψηλά κτίρια διεθνώς.

Πόσα άτομα εργάζονται για την αποπεράτωση του έργου και σε ποιο ποσό ανέρχεται το κατασκευαστικό κόστος;

Στην κατασκευή του 360 εργάζονται περίπου 400 άτομα σε δύο βάρδιες, 7 μέρες τη βδομάδα. Με αυτά τα δεδομένα καταφέραμε να ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει αρχικά. Οι εργαζόμενοι προέρχονται από όλες τις χώρες της περιοχής μας, και έχουμε εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό για πολλές εργασίες. Το κατασκευαστικό κόστος του κτιρίου ανέρχεται στα €80 εκατ.

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες και πού θα κυμαίνεται το κόστος αγοράς των διαμερισμάτων;

Οι κατασκευαστικές εργασίες στο 360 προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι χώροι στάθμευσης, οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως το lobby και οι ανελκυστήρες, και ο 10ος όροφος, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται: ο χώρος της πισίνας, το spa με τη sauna και το steam bath, το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και το residents club.

Έχει ήδη παραδοθεί το ένα από τα καταστήματα στο ισόγειο, ενώ υπολογίζεται ότι τον Αύγουστο θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις διαμερισμάτων και μέχρι τον Δεκέμβριο αυτού του χρόνου θα τις έχουμε ολοκληρώσει.

Σήμερα η τιμή σε ένα καλό, καινούργιο διαμέρισμα στον 4ο όροφο στην Ακρόπολη είναι περίπου στις €2.500 το τ.μ. Αν προστεθούν σε αυτό η ανεξάρτητη ενδοδαπέδια θέρμανση, το σύστημα φρέσκου αέρα, το σύστημα κλιματισμού, ο υπόγειος χώρος στάθμευσης, οι ηλεκτρικές κουρτίνες, τα αναβαθμισμένα υλικά και το ΚΝΧ σύστημα λειτουργίας, τότε η τιμή των €3.500 το τ.Μ. στον 4ο όροφο του 360 μπορεί να είναι και χαμηλότερη. Και αυτό πριν να υπολογίσουμε την πισίνα, το γυμναστήριο, το σπα, το σαλόνι, τον θυρωρό, την ασφάλεια και τα άλλα πλεονεκτήματα του κτιρίου. Οι τιμές των διαμερισμάτων ξεκινούν από €250.000 για διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου. Στους ψηλότερους ορόφους, η θέα γίνεται ομορφότερη και εννοείται ότι υπάρχει και η ανάλογη προσαρμογή στην τιμή.

Τα κοινόχρηστα έξοδα του κτιρίου, που θα περιλαμβάνουν τη χρήση της πισίνας, του γυμναστηρίου και των άλλων υπηρεσιών του κτιρίου, δεν θα υπερβαίνουν το €1 το τετραγωνικό μέτρο τον μήνα. Για να μπορούν να είναι βιώσιμες όλες οι υπηρεσίες, σημαντική προϋπόθεση είναι το μέγεθος του κτιρίου. Εδώ με τα 120 διαμερίσματα υπερκαλύπτουμε το κόστος με πολύ χαμηλά κοινόχρηστα.

Tags: News
Loading...